dimecres, 10 de desembre del 2014

TRI-TRIP 2. TRIATLÓN INTERNACIONAL VILLA DE FUENTE ÁLAMO (MURCIA)

Parlar de Fuente Álamo és parlar de TRIATLÓ. El que es viu a aquest triatló , i a aquest poble en la data de la prova...no es pot contar en paraules, s'ha de viure...i punt.
És parada obligatoria per a qualsevol triatleta...des del més PRO, fins al més popular. I així és la gent o tipus de triatleta que podem trobar a F.A,, des dels triatletes més importants del Món, fins al triatleta més novell.

La meva primera participació a Fuente Álamo (he estat 6 voltes allí), va ser a l'any 2004, acompanyat amb molts dels il.lustres del club, com Voro Osca, qui va fer una aparició espectacular a l'hora de dinar, pujant per damunt les taules de tots els participants.

L'organització és realment extraordinaria, i el poble es volca per complet amb la prova i amb els esportistes.
De normal, arribes divendres per la vesprada, i lo primer que fas és, arreplegar dorsals i xips, que es solen donar a la Casa de la Cultura (no se si Ajuntament), i seguidament al Poliesportiu, epicentre i leit motiv d'aquest triatló.
Allí deixes les colxonetes, sacs de dormir, la bici, i tot el que portes al damun. Ixa pista polivalent alberga durant dos dies, a més de cinc cents triatletes i familiars o amics.

Amb l'inscripció de la prova, tens lloc per a dormir, desdejuni, dinar i sopar del dissabte, transport de la bici fins als boxes de Mazarrón, i transport per al triatleta fins allí...ah...i a banda de la samarreta o sudadera que et donen quant acabes...Festa nocturna...Vamos....q més pots demanar...doncs que l'organització de la prova és perfecta i la prova en si és brutal.


Doncs com anava dien, una vegada deixes tot el materia, i ocupes l'espai corresponent per a tu i el teu equip o club, pots encara anar a activar un poc a la piscina, que està just al costat. Allí et pots trobar a un fum de triatletes coneguts.

Dissabte matí desdejunes, i al pati del poliesportiu es monta un mercaet de roba i productes delicatessen de triatló. Després , has de passar per marcatge, i a carregar les bicis als camions.
Tens temps després per relaxar.te i xarrar amb tota la gent que hi ha per allí.

Dinar , passaeta pel wc, algo de descans, altra volta al wc, i encamines fins l,explanada on estan els boxes de Fuente Álamo. Allí deixes les esportives i tot el que necessites per a correr.
Una vegada deixat, agarres bus, i cap a Mazarrón.
Al bus, he trobat de tot, anys amb gent molt divertida, i diguent animalades (de normal quan hi ha molta gent experimentada al bus) , o voltes amb molt de silenci , i on es palpava la tensió ( quan hi ha gent novata.)

Durant el trajecte vas pujant, la baixa que faras després i ...vas baixant....la exigent pujada del principi. I et fas una idea del que pot ser el segment ciclista.

Una vegada arribes a Mazarrón, el primer que fas és vore la mar. Entres als boxes i et prepares la bici. I d'ahi, neopré i cap a la línea d'eixida.
Les primeres eixides són per a la elit, mentre que dp van els grups d'edat


La natació , en forma de rectagle, sol tindre quasi sempre la mar picada. Recorde, encara un dels últims anys , en que es va girar un fort vent , huracanat, que va deixar la mar...perillossíssima. I on les nostres xiques s'ho van passar mal.

La bici, com hem comentat, comença pujant el port, i que dura uns 8-10km. Després baixada i una llarga recta fins a Fuente Álamo.
Allí , la carrera a peu, és un espectacle superxulo, i on es creuen tots els triatletes, pels carreres del poble, on hi ha un ambient grandíssim.

A l'albereda principal, està colocada la meta i postmeta. I la festa de la nit.
L'arriba sempre et deixa satisfet, i una vegada passe, l'avituallament final és molt gran, a banda el fet de poder xarrar amb tots els companys, i contar la batalleta, sempre és molt reconfortable.


Mentre passa tot això, l'organització ja s'encarregat de portar.te tots els trastos de natació de Mazarrón a Fuente Álamo.

Acabat, toca el torn de tornar al Poliesportiu, dutxa, sopar...i a l'entrega de Trofeus, que com no podia ser d'altra manera, és espectacular.
Tot supercoordinat per Ginés Gimenez!!!!

La festa, dona començament, i el que passa ahi...ja no es pot contar...s'ha de viure!!








FITXA DE LA PROVA:

- NOM; Triatlón Internacional Villa de Fuente Álamo
- ORGANITZADOR: Ayuntamiento de Fuente Álamo
- WEB: http://www.trifuentealamo.es/
- EDICIONS : 25 (2014)
- DISTÀNCIES : 750m / 24km / 5km
- GUANYADORS MËS IL.LUSTRES: Javier Gomez Noya, Ivan Raña, Jesus Gomar, Ana Burgos, Radka Vodickova
- LLOCS ON DORMIR: Poliesportiu Fuente Álamo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada