dimecres, 21 d’octubre del 2015

Tri-Trip 5. Triatló Antella

Si haguerem de buscar els triatlons més clàssics de la Comunitat Valenciana, jo crec que la gran majoria de la comunitat triatlètica autonòmica, ho tindrien ben clar.
Ixes seus són, Antella, Oliva i Vinaròs. 
Hui , anem a parlar d'Antella, per tot, per proximitat, pel seu entorn, per la seua gent, i perque de les tres és la que més voltes he fet. 
Antella, significa molt per a mi, de fet, va ser el primer triatló que vaig vore en directe. I vaig anar aposta, per tal de vore a la gent de Sueca, com els germans Burguera. 
Vore tot allò, allà per l'any 1996-1997...em va fer que per dins de mi, recorreguera una ànsia per poder participar en aquella prova...evidentment, primer havia d'ensenyar.me a nadar, per a no ofegar.me en les aigües del Riu Xuquer. 

Antella, ha passat per varios formats, fins que des de que entrà al circuït, No Drafting Series, contempla la mateixa estrucutra de distàncies. 

La natació , al Riu Xuquer, està composta per una sola volta de 1'2 km. De normal , en l'anada, el riu sol portar corrent en contra, mentre, que a la tornada sol estar a favor. Tot depen de les comportes de la pressa de Tous, si estan obertes, o no. A l'igual que la temperatura de l'aigua. Si han amollat aigua fa poc, estarà molt més gelada. 

La transició de l'aigua a la bici, sol fer.se dureta, ja que ixes des de l'embarcadero, fins el parc on estan els boxes. 

La bici, també a una volta, fica a cadaú al seu lloc. Una vegada passada la població de Sumacarcer, comences a pujar el portet, d'uns 4km aprox. Però quan penses que ja estas dalt, seguixes poc a poc pujant uns quants km's més, que solen ser els més durs. 
Després sempre espectacular el pas per damunt la presa. 
I per últim el tram més bonic, de tornada cap a Antella, on pots acoplar.te perfectament. Tot això fins a completar els 32km de sector ciclista. 

Per últim la carrera a peu, es fa entre els camps de tarongers i sequies del terme d'Antella. De normal sol ser una carrera pessada, perque també fa moltíssima calor. 
Dos voltes a un recorregut per completar els 8,4km pedestres.









FITXA DE LA PROVA

- NOM: Triatló Antella
- ORGANITZADOR: CECA Antella
- WEB: http://www.cecantella.com/index.php/activitats/triatlo-antella.html
- EDICIONS: 26 (2015)
- DISTÀNCIES: 1.2/32/8.4 (NO DRAFTING)
- GUANYADORS MÉS ILUSTRES: Eduardo Burguete, Pep Julià, JA Figueres, Manuel Moneva, David Castro, Javi A. De la Esperanza, Jesus Gomar, Spencer Smith, Jordi Pascual, Emilio Aguayo, Roberto Sanchez Mantecón, Yolanda Gil Poveda, Nuria Castells, Marta Gallart, Patricia Bueno, Inma Sanchez Belis, Bea Conca, Ainhoa Murua.
- LLOCS ON DORMIR: En Antella, existeix un alberg, que està molt ben acondicionat. Prop d'allí els hotels d'Alzira, o el d'Alberic, són els que pillen més prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada