dissabte, 11 de juny del 2016

Tri-Trip 6. IRONMAN NIZA





L'Ironman de Niza és un dels més antics d'Europa, i el triatló més antic de França. Primerament, des del 82 fins al 2005, era conegut com el Triathlon International de Nice , i tot i que les primeres edicions com a IM France, es van disputar en Gérardmer, a partir de 2005 es va instalar en aquesta glamurosa ciutat de la Cote d'Azur.

Aquesta prova és molt especial per a mi, ja que va ser el meu debut en distància Ironman, i guarde un grandíssim record d'ella.

Els dies previs a la prova, i tot concentrat al costat del passeig marítim (Promenade des Anglais), la ciutat viu la febra Ironman, i en ella es concentren multitut de participants. La seua zona expo també és molt xula.

El dia abans de la prova, es fa el check-in , i es deixa la bici a boxes.

La natació és de lo més espectacular que te aquest Ironman, casi 3000 participants es tiren a l'hora , per completar ixos 3800m a dos voltes. Tot i això he de dir , que es nada "còmodament" una vegada has trobat el teu lloc.
L'ambient de l'eixida és sensacional, pura festa, i pur espectacle amb els helicopters volan per sota dels participants i les animadores sense parar de ballar.

Una vegada acabes de l'aigua, toca passar per la carpa per canviar.te , i he de dir que és la més gran i més ampla de tots els ironmans que he fet. Com no amb un fum de voluntaries ficante crema solar o ajudan.te a tot el que necessesites en ixe moment.

Comença la bici, per un recorregut d'extremada bellessa. Els Alps Mediterranis són fantàstics, i els poblets per on es passa encantadors.
Si que és de veres , que te alguna que altra baixada tècnica, fet, que fa dubtar moltes voltes entre portar cabra, o bici convencional amb acoples.
L'última part d'aquesta bici, és molt facileta, i va picant cap avall. A banda no acaba de tindre 180km's , per lo que els temps en bici solen ser bons, en condicions normals. Tot i que conta amb cinc ports, un d'ells d'uns 20 km's , he de dir que no és una bici maxacona, i que et fa arribar a meta amb les cames ben fresquetes.

En quant a la carrera a peu, te coses bones i coses no tan bones. Per una banda , el fet de ser 4 voltes d'anada i tornada a l'aeroport, pel Passeig dels Anglessos, fa que puga resultar avorrit, però , per altra, tens a molts participants en tot el recorregut, i el fet de nadar davant la mar, i l'ambient que hi ha al voltant de tot el passeig són un punt a favor. El NEGRESCO, sempre està present durant tota la carrera a peu!!
També és de veres, que si li pega per fer calor i humetat....buffff.

La Finish Line també és mooooolt bona, una llarga línea recta de meta, amb el clàssic DJ, al costat de l'arc de meta, en alt.

En definitiva una prova molt recomanable, i que se segur algún dia tornaré.









FITXA DE LA PROVA:

- NOM: IRONMAN FRANCE-NICE
- ORGANITZADOR: IRONMAN
- WEB: http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman/france.aspx#axzz4BDai5sQZ
- EDICIONS : 11 com a Ironman (2016),36 en total 
- DISTÀNCIES : 3.8km / 180km / 42km
- GUANYADORS MËS IL.LUSTRES: Frederik Van Lierde (3) , Marcel Zamora (5), Timo Bracht, Tine Deckers (4)
- LLOCS ON DORMIR: Niza és una ciutat molt turística i hi ha molta oferta, però en bon preu i prop de meta recomanem , els apartaments Buffa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada